Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie
Kinderoefentherapie is een specialisatie binnen de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Het doel van de kinderoefentherapeut is het behandelen van kinderen met een motorische achterstand. De motorische achterstand kan zich uiten in bijvoorbeeld het niet mee kunnen komen in de gymles of moeite hebben met schrijven (lettervolgorde, onleesbaar handschrift, ed).

Kinderoefentherapie richt zich in de kern op het oefenen van dagelijkse handelingen van het kind. Oefeningen bevatten bijvoorbeeld balvaardigheid, springen en klimmen. Maar ook knippen, knutselen en schrijven.

Een kinderoefentherapeut begint met een intake om een eerste beeld van het kind te krijgen en een gesprek om de hulpvraag helder te krijgen. Na een onderzoek stelt de kinderoefentherapeut een behandelplan op. De nadruk ligt hierbij op de (fijne) motoriek maar vele activiteiten kunnen ingezet worden om het kind goed te laten bewegen en meer zelfvertrouwen te geven. Ook gedragsproblematiek kan betrokken worden in de behandelingen.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:
 
Header image