Lifestyle coaching

Lifestyle coaching
Deze vorm van coaching helpt mensen om doelen te bereiken. Deze doelen zijn vooral gericht op fitheid, gezondheid en welzijn. Een veel voorkomend doel waarbij een lifestyle coach mensen helpt is onder andere het vinden van een passend dieet en beweegprogramma om mee af te vallen of een verantwoord trainingsprogramma op te stellen om fit te worden en gezonder te leven.

Een coachingsprogramma kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal persoonlijke voedingsadviezen waar de deelnemer zelfstandig thuis aan de slag gaat. Daarnaast kan het programma bestaan uit fysieke training. De coach is aanwezig en begeleidt de deelnemer door het persoonlijke trainingsprogramma en ziet er op toe dat de bewegingsvormen op verantwoorde wijze worden uitgevoerd.

Lifestyle coaching is niet beperkt tot het opstellen en aanreiken van de sportschema’s en diëten maar gaat verder dan dat. De coach gaat met de sporter mee en begeleidt het gehele traject. Dit houdt in dat een lifestyle coach niet alleen voor fysieke motivatie zorgt maar ook op het mentale vlak hulp en coaching biedt. De coach helpt mensen hun doelen te ‘willen’ bereiken en daarvoor is een juiste instelling essentieel.

Lifestyle coaching wordt aangeboden door Personal Trainers en daarnaast ook in sportstudio’s, bij diëtisten en in fitnesscentra.
 

Zoeken in regio

Vier cijfers postcode:

Kijk ook eens bij

 
Header image